Отново ли сме Морска Столица ?

August 16th, 2015 | by vencio1980
Отново ли сме Морска Столица ?
горещи теми
0

Варна вчера беше Морска Столица! Макар и за малко, на своя празник града изненада жителите си с прекалено богата културна проява. Смея да твърдя ,че такова пищно празненство за своя празник града не помни. Върха на събитието беше на зоната около морска гара. Световноизвестната група Акчент от Румъния направи страхотно шоу ,а преди това публиката беше забавлявана от Дийп Зоун .

adrian sina

Адриан Сина от Акчент разтресе Варна. Звучеше доста по-добре от баба Гина !

Уникално триизмерно водно шоу (за първи път в България) и зашеметяваща ,спираща дъха 15 минутна заря бяха черешката на тортата в празненствата за града ни.

3д

За първи път в България  3D водно шоу !

Часове преди това на летният театър пяха дует Ритон, Поли Генова, а на сцена Раковина –Богдан Томов забавляваше децата на Варна. Всичките тези събития ни изпълниха с много радост и самочувствие поне за малко, поне за тази вечер! Мисля, че вчера всички поне за малко се почувствахме граждани на един Европейски град. Именно за това трябва да се мисли в насока такива събития да са по-чести за града ни. Стотиците хиляди хора които бяха излязли вчера върнаха позабравения дух на Варна, върнаха старите спомени за града който не спи през лятото. Това трябва да е лицето на града ни през всичките летни месеци !

варна корабзаря
Тук вече Бургас би ни завидял! Най-големият фонтан в България бе открит официално лично от Бойко Борисов. Това вече е добра реклама за града ни! Премиера загърби държавните дела, за да засвидетелства уважението си към Варна. Всичко това е в контекст на неговите предизборни обещания, които бяха ‘’Варна е мой приоритет ‘’. До момента всички виждаме, че е така! Премиера си спазва обещанията и помага много на града ни. Остава само човека на който се е доверил в града ни ( И.Портних ) да използва максимално добре това и да наваксаме изоставането от другите градове.

бойко фонтанфонтан 2

Бойко Борисов беше част от празненствата на града .
Водещ на купона на морска гара беше Атанас Стоянов от БГ Радио. Той на няколко пъти повтори, че ‘’ Варна ОТНОВО е Морската Столица на България ‘’. Зад красивите думи на водещият прозираше определена куртоазия, която няма как да не притесни всеки милеещ и трезвомислещ за града човек. Правилното интерпретиране на думите на водещият биха ни навели на някой мисли за истинността на думите му. Етикета ‘’Морска Столица ‘’, която Варна по презумция получаваше през годините сега вече е спорно твърдение. Това е титла за която вече трябва да се бориш и доказваш ежедневно. Това вече не ни се полага ,защото сме в едно състезание за това с Бургас. Повечето Варненци сега ще кажат ‘’Варна е Морската Столица ! Винаги е била и ще бъде ‘’ ………….ДА но в Бургас не мислят така! И за да докажат точно обратното са готови на всичко. Не можем да отречем високите темпове с които се развива Бургас и за това в колко неща са по-напред от нас. Изтрезнели след вчерашното шоу е добре да погледнем отново реално на нещата. Да погледнем какво ни очаква в града ни днес ,утре и до края на лятото. Защото в Бургас събитията не спират. В Бургас се провежда Европейското първенство по ветроходство, първенство по силов многобой ‘’Айрън Мен ‘’ , традиционен плувен маратон от остров Св.Анастасия. Всичко това в подкрепа на званието за града- Европейски град на спорта за 2015 г. Затова единственият път за града ни е да се работи много, да се развиваме всеки ден, да не лежим на стари лаври ! Да се посочват грешките на местната управа, без тя да ти лепва за това етикети като ‘’провокатори’’ и ‘’политически обвързани хора търсещи дивиденти, заради предстоящите избори ‘’ .

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook