Официален отговор на Община Варна за разходите по ремонта на зала “Конгерсна” на ДКС

July 20th, 2015 | by gino
Официален отговор на Община Варна за разходите по ремонта на зала “Конгерсна” на ДКС
горещи теми
0

 

Уважаеми приятели ,в стремежа си да търсим винаги истината ние от varnahot.com и фейсбук групата „Искам нов стадион за Варна” отправихме запитване до Община Варна за детайлна справка на извършените разходи по ремонта  на ДКС .На основание на чл.32 ал.1 от Закона за достъп до обществената информация нашето запитване е с входящ номер  N ДОИ15000177ВНн/06.07.2015 г   .Причината за това наше действие е  основаното ни съмнение около цената на ремонта на Спортна Зала ,който включваше основно подмяна на седалките ,окачен таван (който не беше предвиден в първоначалните планове за реконструкция и за който бяха отделени допълнителни средства ) , изграждане на допълнителни трибуни  за около 900 зрители ,4 информационни табла ,ремонт на съблекалните ,нова ламперия и …….до тук .Съгласете се ,че тиражираните в информационното пространство суми от порядъка на 20-22 милн лева са изключително сериозни като се има в предвид  обема на свършената работа .Отвън Спортна Зала прилича на рушащ се  паметник на Комунизма . Тук кмета на града Иван Портних  побърза да се включи с новината ,че иска да прави ремонт и отвън като сумата която евентуално би му стигнала е 15-20 милн лева . Която ще се използва за смяна на дограмата ,изолация на носещите колони и боя J ……По груби изчисления ако и този ремонт се случи ще закръглим сумата на 40 000 000 лв !!!!! Г-н Портних ги няма за нищо тези милиони .

Именно заради това поискахме от Общината отговор .Но ето какво получихме насреща :

11741916_10153152719553305_1373115939_n

Работата с ДКС стана вместо ‘’Браво кмете ‘’ …..’’Браво Минко’’.Въпреки ,че Минко не изглежда толкова звучно според писмото от Общината е точно така .Препратили са запитването ни за отговор до  директора на ДКС .

Това  започна да прилича на евтин турски сериал .Всеки си прехвърля топката като трябва да даде обяснение за направените разходи на по-ниско стоящият в йерархията .Когато обаче става въпрос за снимки и PR  пред ремонтираната зала пръв пред обективите застава нашият кмет ,който уж нямал компетенция за разходите по извършените ремонти .Но пък в същото време показва завидни познания по извършените подобрения по залата ,служейки си с тясно специализирани термини от строителството . Надяваме се Минко да не ни прехвърли за отговор към някоя касиерка ,а тя на някоя от  чистачките в Спортна Зала .Тук е и момента да напомним на г-н Минко Христов който се разпорежда с обществени средства ,че има законов срок за отговор от негова страна .

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook