ОЧАКВАНО:НАЙ-ДОБРИЯТ ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ ОТНОВО НЕ Е ВАРНА!

May 23rd, 2017 | by vencio1980
ОЧАКВАНО:НАЙ-ДОБРИЯТ ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ ОТНОВО НЕ Е ВАРНА!
градска инфраструктура
0

Варна за поредна година не е най-добрият град за живеене. Призът, който т.н ”Морска Столица” спечели за последно през далечната 2008г.  скоро едва ли ще пристане тук. И съвсем нормално! Градът постоянно запада, украсен с фонтан и  цветенца. Варна вече дори не е и най-добрият град…..ако не вали дъжд. Нискокавалифицираните работни места, които са в изобилие в града няма как да предложат бъдеще на младите и умни хора. Единственото спасение са множество чуждестранни инвестиции, които и те липсват поради корупцията в Общината.

За 2016г , Стара Загора е най-добрият град за живеене в България, според журито на Дарик радио. Градът получи най-много точки в специалните критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който работи и живее. Част от тях са екологично състояние, ниво на инвестиции, нови работни места, възможност за отглеждане на деца, медицински апаратури, образователни институции и други.

Градът, който печели наградата на слушателския вот е Бургас, който води с над 50%. Миналогодишният носител на отличието „Най-добър град за живеене” – София взе две награди – тази за Бизнес град на годината и Дигитален град.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook