Очаквано: За некадърноста на управляващите пак Путин им е виновен! В скандала с НАП МВР набърка Русия и самолетите Ф-16

July 16th, 2019 | by gino
Очаквано: За некадърноста на управляващите пак Путин им е виновен! В скандала с НАП МВР набърка Русия и самолетите Ф-16
горещи теми
0

Вчера стана ясно, че личните данни на над 5 милиона българи са откраднато от сайта на НАП. На практика НАП е позволило да бъдат хакнати личните данни на почти цялото активно население на страната! От това по-голям скандал – здраве му кажи!

Отговоност?!? Въпреки декларирания от премиера “морален стандарт” и за този мегапровал оставка няма да има! Ние от varnahot.com с интерес очаквахме да разберем този път КОЙ ще им бъде виновен на управляващите. Бяхме убедени, че виновника ще бъде един от основните заподозрени – Путин, Орешарски, БСП, мафията или гадовете ( които и да са те), но в никакъв случай някой от правителството.

Оправданията?!? Съвсем очаквано тази сутрин вътрешния министър Младен Маринов заяви, че виновник за хакерската атака е ….Русия!?! Министърът не обясни как толкова добре подготвен хакер ще успее да пробие системата на НАП, а няма да може да скрие от къде го е направил. За убедителност Маринов намеси в скандала и сделката за самолетите Ф-16.

Срам! Страната ни има еврокомисар по дигиталната свързаност и сигурност, досега са усвоени стотици милиони за електронно правителство, сега ще купуваме и суперкомпютър и въпреки всичко това положението в сигурността на държавните сайтове е трагично. Преди време близо месец нямахме Търговски регистър, редовно се сриват сайтовете на министерствата и парламента, днес пробиха НАП, а виновните винаги са други.

След оптегнатите ни отношения със съседните Сърбия и Северна Македония сега сме на път от глупост да се скараме и с Русия. Дано това не стане! А дано, ама…

varnahot.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook