ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТ НА АСПАРУХОВ МОСТ СА КОЛКОТО КАТО ЗА НОВ!

April 22nd, 2016 | by vencio1980
ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТ НА АСПАРУХОВ МОСТ СА КОЛКОТО КАТО ЗА НОВ!
градска инфраструктура
0

”За 35 млн. лв. може да се построи нов мост, а в момента виждаме да се кърпи само горния слой на настилката”, заяви Радан Кънев по повод на провеждащия се ремонт на съоръжението. Кънев допълни ” Не се знае какво е заданието, защото няма поръчка, кой е изпълнителят, как е спечелил защо е тази цена. През 1999 г. – 2000 г. пълната реконструкция на моста е струвала 5,5 – 6 млн. лв., а сега 7 пъти повече !”

Реално според плана трябва да бъде  извършена подмяна на хидроизолацията, цялостно асфалтиране и направят нови тротоари. Правителството отпусна първите 5 млн. за първия етап от реконструкцията на съоръжението. Средствата ще стигнат за ремонта на първите четири мостови участъка от съоръжението. Останалите 30 млн.лева ще бъдат отпускани поетапно, като идеята е цялостният ремонт на съоръжението да завърши през следващите 2-3 години.

Реално парите за ремонт все още не са осигурени! До 2-3 години може да няма правителство на ГЕРБ и тези обещания да не се изпълнят от новото управление. Как всичко това коренспондира с гордите изказвания на Портних ,който многократно заявяваше” Осигурени са 35 млн.лева от Държавния бюджет за ремонт на Аспарухов мост”. Защо липсва информация за това какво и кога ще се прави по моста? Кой и как е изчислил цената на ремонта на съоръжението? Възможно ли е цената да е по-ниска ако е имало обществена поръчка за ремонта ? Поръчка на която да се явят десетки фирми от България и да се търси най-добрата цена, а не ремонта да се извърши от обичайните заподозряни от ХиТрострой.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook