Пари за магистрала ”Черно Море” няма, а за какво има?

September 24th, 2015 | by vencio1980
Пари за магистрала ”Черно Море” няма, а за какво има?
горещи теми
0

Днес 4-ма млади хора умряха в зверска катастрофа на пътя Бургас-Варна, до Старо Оряхово. При катастрофата са се сблъскали челно товарен и лек автомобил. Поредният смъртоносен челен удар. Това не е първата и за съжаление няма и да е последната катастрофа. Хората умират като кучета по пътищата за Варна! На чия съвест трябва да лежат тези жертви? Защо пари за магистрали все няма? Как така за най-важното – безопасни за човешкия живот магистрали няма пари?

катастрофа

Хората се размазват по пътищата, а мутрите от ХиТрострой правят милиони !

В същото време държавата налива милиони на Портних за безумни козметични ремонти. Над 50 млн.лв държавни пари са се изляли във Варна тази година! Освен „освежителни” и козметични ремонти нещо ново беше ли съградено с тези пари? НЕ! Къде го има това? С какво инфраструктурата на Варна стана по-добра след тези ремонти? Имаме по –широки булеварди? НЕ! Дори ги спесняват! Имаме изградени бус-ленти? НЕ! А ремонта на ДКС? Никой не казва колко излезе, само предположения между 22-28 млн.лева. А безумният ремонт на Юнашкият салон за ”скромните” 2 млн.лева. Все ремонтчета, покрай които не можеш да хванеш края какво е направено и колко струва.
Правителството на Бойко Борисов изсипа камиони с пари на Портних, за да му помогнат за местните избори! А с тези милиони можеше поне до Старо Оряхово да се продължи магистрала „Черно море”. Можеше тези и още други животи да бъдат спасени! Можеше, но не би! Постът на кмета явно е по-важен! Като контраст на това положение във Варна е строителството на магистралата „Черно море” от южната посока. От Бургас в северна посока магистралата бавно, но постоянно се строи. Всяка година с километър-два двулентовия път се превръща в безопасна магистрала. Как така за южната част пари има, а за Варна – не! Защо тук не е така?

хидрострой
Инвестицията на Правителството във Варна е грешна посока! Грешна, защото човека който усвоява парите не става за нищо. Милиони потъват без да остане нещо съградено! Портних гледа само как да натъпче дебели търбуси на мутрите от ХиТрострой. Всичките ремонти във Варна се извършват само от една фирма. Защо ли? Защото Портних много добре знае как предшественика му стана милиардер работейки и той с тях. Всъщност моделът на „усвояване” не се е променил. Само кмета е друг. Всичките тези пари които потънаха във Варна, можеше, а и трябваше да отидат за това да се строят безопасни пътища. Може би днес тези хора щяха да са живи, ако този идиотски път беше не с две ,а с четири ленти. Пари за пътища обаче казват, че няма! Има само за кмета, защото без такива финансови инженции от държавата шансът му за втори мандат като кмет на Варна ще е нулев!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook