ПЕЕВСКИ ЛАПНА И “ХИМКО” ВРАЦА! ПРОКУРАТУРАТА ОТНОВО СПИ!

January 21st, 2016 | by gino
ПЕЕВСКИ ЛАПНА И “ХИМКО” ВРАЦА! ПРОКУРАТУРАТА ОТНОВО СПИ!
горещи теми
0

Успелият депутат от ДПС Делян Пеевски и майка чрез небезизвестната им фирма “НСН инвестмънт” са подали единствена оферта за активите на “Химко” Враца и са избрани за купувач! Началната цена беше 11.7 млн. лв. и най-вероятно за толкова е офертата. Това е поредната покупка на депутата през дружеството “НСН инвестмънт”, в което Пеевски има 90%, а майка му Ирена Кръстева – 10%. В началото на тези година беше заявено намерение за придобиване на 50% от “Техномаркет”, преди това през тази компания купи 5% от “Булгартабак холдинг” от Петър Манджуков, а в самия край на 2015 г. купи и 18% дял в пловдивската фабрика за цигарени филтри, гилзи и опаковки “Юрий Гагарин”.

himko himko1
Какво ще се случи с Химко? Надали някой вярва, че Пеевски ще инвестира милиони, за да рестартира производството. По скоро Химко ще последва съдбата на Кремиковци и всичко ще отиде за скраб! Последната надежда за Химко беше правителството на Орешарски, което бодро заяви, че ще възстанови завода като инвестира в него 50 милиона лева. Всичката пара тогава обаче отиде в свирката и реални действия не последваха. Продажбата на завода за тия пари няма да зарадва кредиторите, най-големи сред които са “Булгаргаз”, НЕК и Националната агенция за приходите. Те имат да получават 80 млн. лв. Сегашните под 12 млн. лв. ще бъдат разпределени между всички, тъй като няма привилигировани кредитори с обезпечения.

zaglhimko

Един от основните неизяснени въпроси е за произхода на средствата на депутата. В своята декларация Пеевски беше обявил, че притежава стар Опел и 1000 лв. Тази декларация си е жива подигравка на Пеевски с държавата и с институциите и. Надали има и един човек в държавата, който да я приеме насериозно, но според НАП, ДАНС, Прокуратура това е нормално!?! В същото време през ноември капиталът на “НСН инвестмънт” беше увеличен с 1 млн. лв., като Пеевски е записал 900 хил. лв. Как става това? От спестени закуски ли? Спи ли отново прокуратурата?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook