Платената журналистика или “който плаща, поръчва музиката”.

February 22nd, 2019 | by vencio1980
Платената журналистика или “който плаща, поръчва музиката”.
горещи теми
0

Демокрацията е невъзможна без свободни, разнообразни и независими медии. Независимата журналистика следи за това държава, община,кмет да изпълняват коректно своите задължения. Независимите и коректни медии стоят в основата на демокрацията, формират обществените нагласи и допринасят за устойчивото развитие на едно общество. Именно заради това свободата на медиите в една държава говори за нейното еволюционно развитие. Не случайно и България е на едно от последните места в света по този показател.

Въпросът за свободата на медиите във Варна е много важен, тъй-като почти не се виждат журналисти,които да отстояват това,което смятат. Напълно липсват критичните анализи, няма ги принципите на демократичната журналистика и желанието да накарат властите да се съобразяват с тях. На пиедестал се издигат  т.н ” послушни медии” ,които пишат оди за властта и розови новини за наивници. Явни проблеми на Варна се заобикалят като коментар или биват представени семпло, без да се акцентира върху това. Не дай си боже пък някъде да се положи малко асфалт и плочки…….и лакеите започват -”станахме Бевърли Хилс ” , ”Браво Кмете”  ”Важното е, че се прави нещо ”. Да смяташ полагането на тротоари и асфалт за велико постижение е признак на пълна неадекватност, ограниченост и робско мислене.

Хвалебствените оди за просперитета на Варна вече ни идват в повече. Кратка разходка из града показва неговото окаяно състояние. Плочките на почти всички улички около централната част са разбити, не са сменяни вече близо 40-50 години, подобна е и ситуацията с асфалта. Всичко това се вижда не само във Варна, но и в много други градове в България. Ние от varnahot.com разбираме ,че проблема не е само местен, но именно Варна има претенциите да е водещ град в България. Сравнения с по-малки градове са меко казано смешни. Варна има втория бюджет в България след София, Варна има с 100 милиона повече от Пловдив за харчене през 2019г. Това никоя  неЗАВИСИМА медия в града не го споменава. Е няма и да го направят ! Общинската власт напълно осъзнава силата на медиите и ги е подчинила.

Общинския съвет на Варна гласува 200 000 лв за избрани местни медии за ….”правилно отразяване на дейността на кмета и общинарите”!

Който плаща , поръчва музиката !

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook