ПОКОЙНИК ЩЕ ПРОЕКТИРА АСПАРУХОВ МОСТ 2 !

June 27th, 2018 | by vencio1980
ПОКОЙНИК ЩЕ ПРОЕКТИРА АСПАРУХОВ МОСТ 2 !
градска инфраструктура
0

От няколко месеца общинската администрация ни залива с ползите от построяването на аспарухов мост 2 и необходимостта от него. Почти няма ден в който Портних, архитект Бузев да нямат участие, рекламирайки колко би било добре ако такъв проект се осъществи. Ползите от това са ясни и са много. Бърз и лесен достъп за работещите в зоната около Тополи, Белослав и Страшимирово. Нови инвестиции за Варна,разтоварване на трафика от и към центъра и много други. За ползите никой не спори, явно е че такъв мегапроект е необходим на Варна.

Какъв обаче е проблемът, когато говорим за Община Варна и такива мегапроекти. В пространството веднага бяха хвърлени едни 100-150 млн. евро  приблизителни инвестиции за реализирането му. Крупната сума беше маскирана зад участието на световноизвестно архитектурно студио,имащо богат опит в реализирането на мостове в цял свят.

Ето какво казва гл.архитект на Варна по този въпрос пред БНР: “От година и половина работим с италианския консул и поканихме професор Миранда, специалист по темата с висящите мостове и световен лидер в изпълнението и проектирането на такива съоръжения. Той прави в момента 8 моста в Бразилия. Заедно с него направихме оглед между Звездица и Тополи.Аз съм оптимист за този мост. Произведенията на порф. Миранда са изключително изящни и мога да си помечтая този мост да стане като визитна картичка на Варна.”

“Вторият мост на Варна ще е висящ.” Това каза за Радио Варна главният архитект Виктор Бузев. “По идеята се работи от година и половина. В момента вървят предпроектните проучвания. Според Бузев, те ще отнемат още около година. Цената на съоръжението се очаква да е около 80 млн. евро – сума, която е напълно достижима за община като Варна, дори и разсрочена за няколко години. Проучванията се правят от най-големия дойаен в областта на строителството на висящи мостове в света, италианецът Фабрицио Де Миранда.”

От думите на архитект Бузев става ясно ,че той лично се е срещал с г-н Миранда и заедно са обсъдили подробности около съоръжението. Всичко би било страхотно, ако нямаше сериозен проблем в тази версия. Ние имаме много сериозни съмнения около това дали се е състояла тази среща………а именнно, г-н Миранда е покойник от Януари 2015г. Справка в Wikipedia показва точно това: https://it.wikipedia.org/wiki/Fabrizio_de_Miranda

Странно тогава с кого е говорил архитект Бузев ? Има ли вероятност Бузев да комуникара с хора от отвъдното или някой друг се е представил за г-н Миранда ?

Информация за срещата на арх. Бузев с професор Миранда:

varna24.bg

bnr.bg

novini247.com

skyscrapercity.com

novini247.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook