Полицаите излязоха на протест във Варна, искат по-високи заплати

October 22nd, 2020 | by gino
Полицаите излязоха на протест във Варна, искат по-високи заплати
протести
0

Служители от системата на МВР – полицаи, пожарникари, жандармеристи, излязоха тази вечер на протест във Варна с искане за увеличение на работните им заплати.

Основната причина за протеста е, че бяхме пренебрегнати с увеличение на работната заплата за участието ни на първа линия в борбата с коронавируса, заяви пред БТА председателят на структурата на Синдикалната федерация на служителите в МВР във Варна Ивайло Янчев.

Той припомни, че са предложени 34 министерства и ведомства, на които да бъдат увеличени заплатите във връзка с коронавируса, но служителите на МВР не са попаднали в това министерско постановление.

Според правителството излиза, че служителите на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, “Гранична полиция” и други, които работят пряко с хора, не са били на първа линия в борбата с коронавируса, коментира Ивайло Янчев.

Ако нямаше такова постановление за увеличаване на заплатите, ние към този момент най-вероятно нямаше да излезем на протест, допълни той и уточни, че служителите на МВР не казват, че другите не трябва да получават – напротив, но се чувстват обидени и пренебрегнати.

Протестиращите служители на МВР издигнаха лозунг “На първа линия в борбата, а за увеличението – под чертата”.

Синдикалната федерация на служителите в MВР вече обяви, че започва с регионалните едночасови протести за повишение на основните индивидуални възнаграждения.

“Който си е мислел, че се майтапим, скоро ще разбере, че сериозно се е объркал!” – заявиха от СФС МВР.

Следващите протести на СФС МВР ще са в Русе, Кърджали и Бургас.

offnews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook