ПОРТНИХ НА ЕДНО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА В КЛАСАЦИЯТА ЗА ПОЧТЕН КМЕТ!

February 28th, 2018 | by vencio1980
ПОРТНИХ НА ЕДНО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА В КЛАСАЦИЯТА ЗА ПОЧТЕН КМЕТ!
градска инфраструктура
0

”Трансперънси Интернешънъл България” оповести за поредна година индекса за местната система за почтеност.

Индексът на Местната система за почтеност представя сравнителна картина на антикорупционния капацитет, роля и значение на Общински съвет, Кмет, Общинска администрация. Инициативата е на Асоциация „Прозрачност без граници”.

Каква е оценката за работата на общините за 2017г? Според индекса на местната система за почтеност в по-малко от една четвърт от общинските съвети функционира някакъв ефективен механизъм за разглеждане на сигнали за корупция.

Oтличник в класацията за почтеност за трета поредна година е Бургас с индекс от 3.74 точки, на второ място е Столичната община, а трето място заема Стара Загора.

Тенденцията като цяло е за значително подобряване на индекса в повечето общини, с изключение на Варна,Перник,Хасково и Монтана, които заемат  последни позиции.

28579865_536008066754761_991446935_o

Резултатите от тази класация са плачевни за град Варна. Институциите Администрация и Кмет са на последните места по почтеност от всички представени градове в страната.. Тези резултати са пряк резултат от управлението на Иван Портних. Още със заемането на позицията кмет той наложи възможно най- непрозрачно управление в града. Официална информация за разходите на обществени пари няма никъде. Дори и при искания по Закона за достъп на информация всеки получава отказ. Общинската администрация вече е осъдена за десетки откази на информация. Ако може да се научи нещо, то това може да стане от фейсбука на кмета.

ВАРНА Е НА ПОЗОРНИТЕ ПОСЛЕДНИ МЕСТА ПО ПОЧТЕНОСТ! ГАРАНТИРАНО ОТ ПОРТНИХ!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook