Портних сложи розовите очила:Варна е град, в който най-лесно можеш да започнеш бизнес!

July 31st, 2017 | by vencio1980
Портних сложи розовите очила:Варна е град, в който най-лесно можеш да започнеш бизнес!
градска инфраструктура
0

Иван Портних сложи розовите очила и описа Варна като град-мечта. Слушайки кмета бихме си помислили ,че живем в град без никакви проблеми. Нови автобуси, чиста морска вода,липса на безработица и други. Според него Варна е българският град, в който най-лесно можеш да започнеш бизнес. Варна била също и втора по инвестиции в България (наистина уникално постижение ,като се има предвид на кое място сме по население) . Портних посочи също така ,че множество IT компании били търсили млади специалисти. Тук кметът леко се е объркал. Всъщност споменатите ”специалисти” са нископлатени служители в кол центрове. Реално в град Варна няма реални инвестиции от много дълго време. Нито една сериозна компания не е инвестирала в производство в т.н Морска столица.

Прави впечатление огромното спокойствие на Портних на фона на липсата на сериозни инвеститори . Варна е потънала в дупки и разбити плочки, но кмета се опитва да ни убеди ,че живеем в един уникален град със сериозен стандарт и бъдеще за младите хора. Всичко това силно контрастира на масовите инвестиции направени през последните години в Пловдив. Там от едно поле за 4-5 години беше изградена огромна индустриална зона, която осигури хиляди работни места.

Липсата на каквато и да била самокритика не може да не ни притеснява у Портних. Вместо да подходи по-скромно и да каже, че има още много работа по инфрастъруктурата на града, Портних се опитва да ни убеди ,че вече няма никакви проблеми.

 Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook