ПОРТНИХ ЩЕ РАЗДАВА 200 000 лв. НА ОТБРАНИ МЕДИИ!

January 24th, 2019 | by vencio1980
ПОРТНИХ ЩЕ РАЗДАВА 200 000 лв. НА ОТБРАНИ МЕДИИ!
горещи теми
0

Община Варна се готви да спази традицията си от последните години и отново да раздаде на избрани медии близо 200 хил. лв. без регламент и ясни критерии. Това показва съдържанието на няколко писма, изпратени до кмета на Варна и председателя на Общинския съвет.

Редовните кандидати за общинско финансиране и този път са местната медийна група “Черно море”, свързана със собствениците на “Химимпорт” и Централна кооперативна банка, “Дарик радио”, “Радио Варна” (от веригата на БНР) и в. “Труд”. Тази година обаче има и три нови кандидата за субсидия от местния бюджет. Това са “Медиа груп 24″, издател на сайта varna24, електронното издание “Брат.бг”, публикуващо съдържание на български и руски, и сайтът BGtourism, част от групата “Роял комюникейшън”, представен като информационна агенция.

Данни за финансираните медии могат да бъдат открити в сайта на община Варна от изборната 2011 г. година досега. Началото на тази практика бе сложено от бившия кмет на града Кирил Йорданов и тогавашния председател на Общинския съвет Борислав Гуцанов. По-късно местата им бяха заети съответно от Иван Портних и Тодор Балабанов, но разпределянето на публичен ресурс за медии, избрани без ясни критерии.

Единственото усилие, което частни и обществени медии трябва да направят, за да бъдат финансирани с публични средства, е да изпратят до местната администрация писма с остойностено предложение за медийно партньорство.

Парите, които тази година бюджетът на Варна ще отдели за медии, са с около  50 хиляди лева от миналата година. Ето и сумите поискани от ”правилните медии ” за съвместната работа с Община Варна :

Дарик- 51 000 лв, Медийна група Черно Море -43 000 лв, Радио Варна- 31 000 лв., Труд -30 000 лв.

Безкритичното отношение на тези ”медии” към местната власт ще ви лиши от адекватна информация. Не четете тия подлоги !

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook