По 75 000 лева на ден ще даде Портних през 2017 г. за изхвърлянето на боклука на Варна

December 19th, 2016 | by gino
По 75 000 лева на ден ще даде Портних през 2017 г. за изхвърлянето на боклука на Варна
градска инфраструктура
0

За почистването на Варна са предвидени като разходи около 27 милиона лева или 75 000 лв всеки ден ще се дават за боклука на Морската столица! Предложението за сумата е от кмета Иван Портних и ще бъде представено пред Общински съвет Варна за одобрение. Тък като ГЕРБ имат мнозинство в общинския съвет, то съвсем сигурно е, че тези милиони ще бъдат “усвоени” правилно.

Не може да не ни направи впечетление тенденцията, че с всяка следваща година разходите за боклук да се увеличават и в същото време Варна да бъде все по-мръсна и по-непочистена! Кулминацията бе лятото на 2016 година, когато боклукът от контейнерите не бе събиран с дни и ситуацията беше взривоопасна!!!

trakiq1

За миналата година фирмата за събиране на боклук бе избрана от Портних бе дала с 40% по-висока цена от останалите фирми, но бе дала допълнителни услуги като почистване на трамвайни релси и с тези услуги спечели поръчката. В резултат на плащането на значително повече пари Варна получи некадърно и непрофесионално почистване. Нито контейнерите се почистваха, нито трамвайните релси, които никой не успя да каже къде се намират във Варна!

Освен за поочистването на Варна и за цената, която ще се плаща, кмета не обелва нито дума. Преди три години Портних гордо обяви подмяната на контейнерите с подземни такива. Беше дал срок три месеца, после пак обещаваше подмяната с нова дата, после пак, но сега дори и обещания няма?!? Защо така, г-н Портних? Обещавахте, получавахте “Браво, кмете”, избраха ви за кмет и сега дори и обещания няма?!? Ааааааа не така! Искаме си обещанията, ако може и изпълненията, но хайде да не сме максималисти……

Без да имаме претенции за някакви проницателски способности ние отсега знаем, че почистването на града няма да бъде спечелено от фирмата с предложена най-добра цена. Убедени сме, че именно най-високата цена отново ще спечели и то заради допълнителни условия, като метене на плажа например…

За съжаление Варна е начело само по едно нещо – в класацията за най-абсурдно и най злоупотребено харчене на обществени и европейски средства! Определено “заслугата” за това е и на кмета! Да се надяваме тази година той да ни оправдае с действията си. А дано, ама ….

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook