ПРАВИТЕЛСТВОТО ОДОБРИ ПО-БЪРЗО НАЕМАНЕ НА РАБОТНИЦИ ИЗВЪН ЕС!

January 12th, 2019 | by vencio1980
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОДОБРИ ПО-БЪРЗО НАЕМАНЕ НА РАБОТНИЦИ ИЗВЪН ЕС!
Без категория
0

Вместо да помага на българското  население , правителството започна война с работниците в България. Отдавна т.н БГ бизнес е изправен до  стената, поради липса на работна ръка. Вместо да вдигат заплатите обаче, работодателите решиха да си прокарат лобистки решения с които да си   набавят работници  за без пари. Смешните заплатки в България няма как да примамят добре квалифицирани специалисти от други европейски страни, и жалкия БГ бизнес реши да  залага на привличането на кадри от държави, които не са страни членки на ЕС.

Вчера Бойко и компания решиха, че наемането на граждани от страни извън ЕС като сезонни работници в България ще става с 20 дни по-бързо. Това ще е възможно, като се съкрати максималния срок за одобряване или отхвърляне на молбите за визи за дългосрочно пребиваване от граждани на трети страни от 35 на 15 календарни дни.

Според управляващите промяната ще създаде условия за по-бързо обработване на заявленията на лица, които желаят да извършват трудова дейност като сезонни работници у нас, и ще спомогне за по-ефективното задоволяване на потребностите на българските работодатели от работна сила за целите на сезонна заетост.

На последната си пресконференция за 2018 г. Министерството на труда и социалната политика обяви, че докато тогава проблемите на хората с увреждания бяха фокус на социалната политика на правителството, то през тази година особено внимание ще бъде обърнато именно на очертаващия се остър недостиг на работна ръка в страната. Тогава ресорният министър Бисер Петков отбеляза, че България вече има двустранни споразумения за трудова миграция с Армения и Молдова, а преговори продължават да се водят с Украйна, Беларус и Грузия.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook