През 2016 Борисов спира строежа на АМ Хемус с евросредства! Сега се хвали, че плаща от бюджета 2, 7 млрд.

January 5th, 2021 | by gino
През 2016 Борисов спира строежа на АМ Хемус с евросредства! Сега се хвали, че плаща от бюджета 2, 7 млрд.
градска инфраструктура
0

Днес премиера Борисов в поредното си включване на живо продължи с хвалбите си за строителството на АМ Хемус. Той за пореден път се похвали, че за строителството на магистралата са дадени 2,7 милиарда на бюджета. Според него ако искаме магистралата да бъде довършена трябвало да го оставим на власт още 2-3 години.

Понеже Борисов от почти година се крие от журналисти няма кой да го попита защо преди 5 години спря строителството на АМ Хемус и то с европейски пари. Тогава  на 15 февруари 2016 година до медиите бе изпратено следното прессъобщение на правителствената информационна служба:

“Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП) незабавно да предприеме действия по прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на АМ „Хемус”

Същия ден от регионалното министерството уточниха, че е прекратила процедурата за избор на изпълнител поради невъзможност да бъде осигурено финансиране за изграждането на двата лота по линия на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020“ (ОПТТИ).

Медиите веднага отразиха новината: ТУК , ТУКТУКТУК и ТУК

Ако не бече това решение на Борисов сега АМ Хемус щеше отдавна да е готова, и то с европейски пари. Сега не стига, че ще чакаме още поне 4 години, а и магистралата ще ни излезе златна.

зз

 

Дали Борисов не  спря строителството на АМ Хемус с евросредства, за да се избегнат тръжни процедури?  

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook