Приоритети: Строим стадиони и зали за стотици милиони, а за хемодиализа пари няма

October 4th, 2018 | by gino
Приоритети: Строим стадиони и зали за стотици милиони, а за хемодиализа пари няма
горещи теми
0

Тези дни националните ни телевизии започваха емисиите си с интервютата на премиера Борисов как щял бил да даде едни 100 милиона за едно ново кокетно стадионче, че настоящия стадион не му харесвало къде се намира. Емисиите продължаваха със сълзливи репортажи за боядисани кученца, ремонти и всякакви други дребнотемия. В същото това време един голям български град остана без животоподдържаща апаратура. Във Видин един от пациентите на хемодиализа е починал, а друг е в кома вследствие на липсата на работеща апаратура.

Каква е реакцията на властта? Веднага след избухването на скандала Министерството на здравеопазването гордо обяви, че ще предостави спешно 180 хил. лв. на болницата във Видин за закупуване на хемодиализни апарати, легла и водопочистваща система. Както казват старите хора – след дъжд качулка.

Това е показателен пример как функционира държавата под управлението на Борисов: Напълно сбъркани приоритети на управлението. Належащи проблеми се неглижират, необходими реформи не се правят, харчат се пари по усмотрение лично на премиера и чак когато стане проблем спешно се наливат пари за потушаване на скандала.  Тази политика буквално убива хора. Пациентът починал във Видин не е жертва на нещастен скучай, а е убит от безхаберието на властта. Ако продължаваме да търпим тази власт, то утре докато премиера открива поредната зала вашето дете може да е жертва поради липса на работеща животоспасяваща апаратура.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook