ПРОБИВЪТ НА СЛИВНИЦА Е ГОТОВ, НО НА КАКВА ЦЕНА?

November 2nd, 2018 | by vencio1980
ПРОБИВЪТ НА СЛИВНИЦА Е ГОТОВ, НО НА КАКВА ЦЕНА?
градска инфраструктура
0

Пробивът на бул.”Сливница” към ул.”Атанас Москов” е готов, обяви чрез фейсбук профила си кметът. Готов за рязане на лентички, но не и за движение по него . Може би това забрави да спомене кметчето в хвалбите си . Вече два дни Варна чака негово величество …..Боко от Банкя .да пререже лентите на трасето, чиято дължина е точно 536 метра. По паметливите от вас се сещат абсолютно същата ситуация миналата година, когато ” ремонтирания ” аспарухов мост упорито не се пускаше в движение.  Тогава пак варненци бяха подложени на тормоз, докато не дойде лично Лиляна Павлова да “открие” ремонтираните 300 метра. Явно и сега се чака рязането на лентата!

Продължението на бул. “Сливница”беше започнато с идеята  да облекчи трафика и овладее задръстванията, както и да осигури бърз достъп до АМ “Хемус“. Новото трасе започва от бул. “Ян Хунияди” под парк-музей “Владислав Варненчик“ и ще стигне до ул. “Атанас Москов”. В интерес на истината идеята е страхотна,но както винаги изпълнението и финансовите параметри са силно притеснителни. Нещо повече ,те направо си вонят на сериозна  схема!

Стойността на проекта е 7 746 000 лв. От тях държавно финансиране в размер на 4 500 000 лв. Финансирането от Община Варна (съфинансиране) в размер до 3 246 000 лв . Цялата отсечка е малко над 500 метра.Елементарни сметки показват стряскащи цифри за километър от този път – близо 16 милиона лева . Добре е и да отбележим ,че трасето е гладко и няма никакви затрудняващи строителството природни неравности.

Това е положението, кметчето полага асфалт  за 16 000 лв на метър !

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook