ПРОГОВОРИ КОНДУКТОРКАТА ОТ КАТАСТРОФИРАЛИЯ АВТОБУС: УСЛОВИЯТА ЗА РАБОТА СА НЕЧОВЕШКИ

April 9th, 2019 | by vencio1980
ПРОГОВОРИ КОНДУКТОРКАТА ОТ КАТАСТРОФИРАЛИЯ АВТОБУС: УСЛОВИЯТА ЗА РАБОТА СА НЕЧОВЕШКИ
градска инфраструктура
0

Кондукторката от катастрофиралия в неделя автобус на Градски Транспорт говори за varnahot.com. Жената В.Гочева е на 58 години и работи от 12 години в общинската фирма и сподели скандални подробности за атмосферата на работа. Според нея в дружеството властва невероятен хаос, което е под управлението на Златев. Условията на работа били нечовешки , заплатите мизерни а изискванията до небесата. Средната брутна работна заплата на шофьорите била около 1000 лв или чисто към 800. Последните 3 години много качествени кадри напуснали предприятието ,основно заради некадърното управление на Златев. Хората били несъгласни с бруталните условия на труд .Златев ги карал буквално да не почиват и да ядат по време на работа, защото нямало достатъчно хора . Златев брутално престъпвал закона ,като ги карал да се разписват ,че са карали по 5-6 часа, а всъщност хората стояли по 10 часа зад волана.

Ето какво каза още жената, която също е настанена за лечение в болница Св.Ана: В неделя тръгнахме към 5.50 часа сутринта от депото. Колегата зад волана хапна набързо една закуска и тръгна по маршрута. Караше близо 8 часа, за което не хапна нищо друго. 10 минути преди инцидента отидох при него , а той ми се оплака ,че вече е много изморен. Каза ми ,че е бил жаден и гладен и чакал с нетърпение да свърши смяната. Няколко минути след това вече знаете какво се случи.

Шофьорът на автобуса Мирослав Владков е на 45 години от Варна .В злополучния ден е карал без да спре дори и за минута близо 8 часа. Прилагаме и снимка на маршрута на автобуса .

разписание

В .Гочева спомена ,че през изминалата година трима шофьори от Градски Транспорт са  починали от инфаркти и инсулти. ”’Хората не издържат, претоварени са . Оплакват се на Златев , а той не го интересува и им крещи . Условията за работа са нечовешки ” !

Къде е тук инспекцията по труда ? Кой следи Златев за бруталните му методи на управление?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook