Продължават летните температури. Има опасност от пожари

September 10th, 2020 | by gino
Продължават летните температури. Има опасност от пожари
горещи теми
0
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от 6 области в страната за днес, 10 септември, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ). Екстремалният индекс важи за участъци от областите Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас.

Екстремалният индекс означава, че са възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Днес времето над страната ще е слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Най-горещо – 32 градуса, ще е в Сандански, Русе, Пловдив и Плевен, 31 ще е във Видин, Силистра, В. Търново, Ямбол, Благоевград, в София – 29, 27 градуса ще е в Бургас, 26 – във Варна.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 26°-27°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°.

slance

Фрогнюз

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook