Путин и шефа на Газпром на посещение в Сърбия

January 17th, 2019 | by gino
Путин и шефа на Газпром на посещение в Сърбия
горещи теми
0

Президентът на Русия Владимир Путин пристига днес на еднодневно официално посещение в Сърбия, където негов домакин ще бъде сръбският държавен глава Александър Вучич, предаде Танюг.
Заедно с Путин в Сърбия пристига и шефа на Газпром. Основоната тема на посещението е изграждането на важни инфраструктурни обекти, икономическото сътрудничество и регионални проблеми. Ще се обсъди и проекта “Турски поток” , който вече е ясно, че от Турция ще продължи през южната ни съседка Гърция. В рамките на срещата на двамата президенти ще бъдат подписани 20 различни споразумения.

Най-важната тема е сътрудничеството на концерна “Газпромнефт” със сръбската компания “Нафтена индустрия Сърбие”. Така местната компания ще стане лидер на енергийния пазар в балканския регион. След разговора в тесен формат е планирана среща между делегациите на Сърбия и Русия, а след това в присъствието на двамата президенти ще бъдат подписани редица двустранни документи.

Каква е външната политика на Гърция и Сърбия и каква е нашата външна политика? Нашите съседи концентрират своите усилия за защита на своите интереси. Ние мислим за Европа, Африка, САЩ , но не и на нашите интереси.

Само преди месец Путин се срещна и с гръцкия премиер Ципрас, с кого също обсъждаха “Турски поток”. Нашите съседи не губят време и търсят варианти тръбите с газ към Европа да минат през техните територии и така да печелят от транзитни такси. Ние обаче доброволно си спираме тръбите. В същото време Борисов ходи в САЩ да се снима с Тръмп и до Мароко да ги съветва как да си решат проблемите с раждаемостта.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook