Путин на път да бъде избран за президент до 2014 г.

March 18th, 2018 | by gino
Путин на път да бъде избран за президент до 2014 г.
горещи теми
0

В Русия днес има президентски избори. Руснаците ше си избират президент и най-вероятно победител в изборите ще бъде досегашният държавен глава Владимир Путин. Опозицията през целия ден тръбеше за масови изборни нарушения, но надали това ще има някакво значение за резултата. Путин, който е на 65 години, и отново е в остър конфликт със Запада този път заради отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания, вероятно ще спечели без затруднение четвърти мандат и ще остане на поста си до 2024 година.

Какво означава оставането на власт на Путин за още един мандат? Ако следваме тенденциите от сегашното му управление, то може да очакваме продължаване на изострянето на отношенията на Русия с Европа и САЩ. Очаква се и продължаването на активната подкрепа за Асад в Сирия и продължаване на затопляне на отношенията с Турция. В самата Русия ще бъде все по-трудно да бъдеш опозиционер, а Путин ще става все по-силен и авторитарен. Конкретно за България надали можем да очакваме някаква промяна в политиката на Русия. Безропотната проевропейска политика на Борисов раздразни Путин и в резултат всички енергийни проекти между двете страни по един или друг начин бяха преустановени, а тонът на Путин към България втвърден. За добро или лошо няма никакви индикации положението да се промени.

Едно е сигурно – до 2014 г. ние, Европа, а и останалия свят ще трябва да свикнат, че Путин продължава да бъде президент на Русия

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook