Пълен обрат: ИТН ще се консултират с протестните партии преди да обявят правителство

July 20th, 2021 | by gino
Пълен обрат: ИТН ще се консултират с протестните партии преди да обявят правителство
горещи теми
0

Обрат в позицията на “Има такъв народ” – преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа. Това обяви Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната група.

“Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще ги научат първо те в разговор с тях, така, както изисква тази професионална диалогичност. Няма да използвам фразата, че сме си направили необходимите изводи, но всяка информация, която трябва да бъде комуникирана с останалите, ще бъде комуникирана там, където й е мястото и там, където първо заинтересованите ще я чуят. Мисля, че в последните дни показахме с всичките си думи и действия, че абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи”, каза той, цитиран от БНР.

От “Има такъв народ” отказаха да коментират дали отново ще номинират Ива Митева за председател на Народното събрание. Решението щяло да бъде обявено в пленарната зала. Но Мика Зайкова и Радостин Василев, който беше предложен за министър на младежта и спорта в първия проектокабинет на партията, обявиха подкрепата си за нейното издигане.

“Ако питате мен, аз харесвам Ива, защото тя е великолепен юрист”, каза Мика Зайкова.

А Радостин Василев допълни:

“Тя има пълната моя подкрепа, винаги”.

offnews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook