Пълен провал на Интегриран градски транспорт Варна! Сайтът за движение на автобусите във Варна вече не работи!

March 1st, 2016 | by vencio1980
Пълен провал на Интегриран градски транспорт Варна! Сайтът за движение на автобусите във Варна вече не работи!
градска инфраструктура
0

Дружеството “Мапсофт”, спря сайта си “Варна трафик”, който безвъзмездно осигуряваше информация в реално време за движението на автобусите от градския транспорт в града.

Ето и съобщение, поместено на сайта “Варна трафик”:

По проект Интегриран Градски Транспорт (ИГТ) Кмета Иван Портних е сключил договор за 6.2млн.лв., включващ информационен сайт за пътници, мобилно приложение и център за управление на МГОТ.
Договорът е отчетен като изпълнен и платен към 29.12.2015г., следователно или подобни сайт и приложение съществуват или става дума за злоупотреба с публични средства.

Сайтът, регистриран от кмета Иван Портних по ИГТ е itransportvarna.bg и към 29.02.2016г. е деактивиран поради неплатена такса за домейн.

След поредицата опити за свързване на varnatraffic.com с договора по ИГТ, спираме функционалността му до изясняване на ситуацията около проекта.

Извиняваме се на потребителите на сайта и на колегите, ползващи информацията в свои апликации и сайтове!

Апелираме за обществен натиск към институциите за прозрачност по проекта ИГТ, за да можем да ползваме резултата от изхарчените 6.2млн.лв. или да възстановим varnatraffic.com
Сайтът “Варна трафик” работи като информационна система безвъзмездно и в обществена полза вече повече от 2 години. На него няма и позиции за разполагане на рекламни банери. Системата функционира на базата на дарени смартфони и хардуер, разположени в автобусите, а разходите за поддръжката му са за сметка на собственика му.

…..Ами както се казва ”Браво кмете” !

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook