Работните места в индустрията на Пловдив са в пъти повече от тези във Варна!

February 17th, 2017 | by vencio1980
Работните места в индустрията на Пловдив са в пъти повече от тези във Варна!
градска инфраструктура
0

Интензитета на развитие на град Пловдив  нараства все повече. Пловдив е лидер като индустриален работодател със заети над 72 000 човека, което е повече от Бургас и Варна взети заедно, заяви Георги Стоев. Ако се включи и промишлеността броят се увеличава до 90 000. Икономическата зона все повече увеличава своите граници към Хасково и Димитровград, а работодателите в нея прибягват вече да търсят работници от други градове. Редица компании са влезни с тясно сътрудничество с техническите университети в страната, като един от тях е и този във Варна .

Общинската управа обаче не спира с това , нещо повече поставили са си амбиционна задача да се търсят нови инвеститори .Нещо по което се работи през последните години и което дава добри резултати, както и да се помисли в посока задържане на съответния бизнес и осигуряване на все по-качествени и квалифицирани работници.

Представителите на бизнеса са убедени, че потенциалът на Пловдив е голям, а постигнатото трябва да се надгражда. Начинът да стане това е посредством обучаване и подготовка на професионални, квалифицирани кадри чрез непрекъсната съвместна работа на бизнеса с училищата в съответствие с нуждите на същия този бизнес, който да осигури необходимото заплащане на работни заплати в съответствие с европейското такова.

Тази година в бюджета на Пловдив са отделени и 3 милиона лева за отчуждаване и стартиране на проектите по изграждане на булевард „Северен“ и реконструкция на булевардите „Васил Априлов“ и „Голямоконарско шосе“.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook