Радев започва консултации с партиите за състава на ЦИК! ГЕРБ обидени, че не били предупредени

May 3rd, 2021 | by gino
Радев започва консултации с партиите за състава на ЦИК! ГЕРБ обидени, че не били предупредени
горещи теми
0

Президентът Румен Радев обяви, че ще проведе на 5 май консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за състава на Централната избирателна комисия. Покани за това са били изпратени днес до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От ГЕРБ са обидени, че не са били предупредени за консултациите. На брифинг на ГЕРБ днес Тома Биков се оплака:

“Ние сме единствената партия, която не е имала информация за тези консултации за избора на новия състав на ЦИК, ние не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на Централната избирателна комисия. Не знаем какво се очаква от тях, нямаме информация и всичко това се случва два месеца преди изборите”. 

Буди недоумение защо ГЕРБ недоволстват, че президента свиква консултации с партиите толкова рано след като самите те се оплакваха, че Радев умишлено протаква процедурите, за да продължи работата на парламента.

Още по-голямо недоумение буди и твърдението на ГЕРБ, че не знаели на какви критерии би трябвало да отговарят членовете на ЦИК. Това звучи най-малкото смущаващо за партия управляваща повече от 12 години…

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook