РЕВЯЩИЯТ ЦИНИК ОТ ГЕРБ ЗАБРАВИ ЗА КАКВО Е ГЛАСУВАЛ!

June 2nd, 2017 | by vencio1980
РЕВЯЩИЯТ ЦИНИК ОТ ГЕРБ ЗАБРАВИ ЗА КАКВО Е ГЛАСУВАЛ!
горещи теми
0

Цветан Цветанов се разплака в ефир! Да, този личен акт беше демонстриран от Цветанов публично в НОВА ТВ-неофициалната трибуна на ГЕРБ. Очите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов се насълзиха, докато разказваше в сутрешния блок за семейство, станало жертва на похитители. Щеше да е трогателно, ако не беше толкова нагло!

Цветан Цветанов заедно с цялата група на ГЕРБ и правителството на Борисов 2 предлага сериозно либерализиране на режима за предсрочно освобождаване на осъдени за лишаване от свобода. С поправките се отваря възможност опасни рецидивисти лично да искат от съда да излязат на свобода още преди да са излежали по-голямата част от наказанието си и въпреки факта, че им остават повече от 3 години от присъдата. Опасните престъпници получават възможност и да бъдат освобождавани предсрочно всеки път, когато бъдат вкарани в затвора.Скандалните поправки в Наказателния кодекс са приети в предпоследния работен ден на миналия парламент с изменения в преходните разпоредби на Закона за изпълнение на наказанията.

На 7 февруари в “Държавен вестник” излиза промяната в НК, която им дава право лично да искат от съда предсрочно условно освобождаване. Дотогава единствено затворническата администрация и прокурорите имаха право да правят такива предложения. Абсурдното е, че депутатите отменят и алинея, според която осъдените за опасен рецидив имат право да излязат на свобода едва когато им остават не повече от 3 г. от присъдата и са излежали две трети от нея.

Именно това е помогнало на двама осъдени за отвличания от бандата “Наглите” да успеят да поискат и получат разрешения от съда да излязат предсрочно с мотив, че се били превъзпитали.Съвсем скоро след приемането на поправката в НК двамата затворници подават молби в Софийския градски съд да бъдат освободени предсрочно.

В пълен контраст на всичките тези факти е циврещата физиономия на  Цветанов , както и ”искреното” му възмущаваше как е възможно “Наглите” да бъдат освободени. Същият завърши и с крайно циничното изказване “ако това наистина се случи, значи няма държава. Държавата е фалирала”.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook