РЕКОРДНИ ПАРИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И РЕКОРДНА МРЪСОТИЯ!

December 12th, 2017 | by vencio1980
РЕКОРДНИ ПАРИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И РЕКОРДНА МРЪСОТИЯ!
градска инфраструктура
0

Варна никога не е била по-мизерна и по-воняща, но и Варна никога не е харчела толкова пари за почистване! Зловещите гледки на препълнени и неизвозени контейнери вече са обичайна гледка за почти всички улици във Варна.Повечето улици освен с боклуци са осеяни и с изпражнения на  улични кучета, а понякога на разлагащи се трупове на котки. Всичко това създава реална опасност от зарази, което е недопустимо за град от ЕС в 21 век.

bokluk 1

 

bokluk 2

Интересно е крайната наглост на общинарите ,които въпреки постоянно увеличаващият се проблем не предприемат нищо. Кулминацията бе лятото на 2016 година, когато боклукът от контейнерите не бе събиран с дни и ситуацията беше взривоопасна!!!

bokluk 3

 

Нека да припопним, че фирми свързани с “Титан”  спечелиха почистването на Варна през следващите 5 години с прогнозната цена от близо 100  млн. лв. с ДДС, с цени по-високи с около 40% от другите участници! В момента Община Варна плаща по 80 000 лв на ден за почистване. Да не говорим, че от две години по обещанията на кмета трябваше да имаме подземни контейнери за боклук, но едно са обещанията на кмета и съвсем друго видимите резултати.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook