Ремонта на ДКС обвит в мъгла ! Никой не казва цената му !

August 21st, 2015 | by vencio1980
Ремонта на ДКС обвит в мъгла ! Никой не казва цената му !
спортна инфраструктура
0

 Припомняме ви ,че преди около месец отправихме запитване до Община Варна за детайлна справка на извършените разходи по ремонта на ДКС .На основание на чл.32 ал.1 от Закона за достъп до обществената информация нашето запитване е с входящ номер N ДОИ15000177ВНн/06.07.2015 г .Причината за това наше действие беше съмнението около цената на ремонта на Спортна Зала и тиражираните в пространството суми многократно надвишаващи първоначално обявеният бюджет за това .Тогава Община Варна ни препрати към директора на ДКС –Минко Христов: Очаквахме детайлната информация от г-н Христов за ремонта ,но за наша изненада директора на ДКС отново ни препрати към Община Варна .В компетенцията му било само да ни даде информация за техническите параметри по изпълнението на ремонта ,но не и за финансовата част .Скоро ще ви запознаем и с тях ,има много интересни идеи …..но само идеи .

Minko Hristov

Минко Христов показва плана си за паркинг около ДКС …..но пари  няма .

Ето и официалният отговор на Минко Христов :

Уважаеми г-н ……….,

В отговор на исканата от Вас информация на основание ЗДОИ, Ви информираме, че предвид големия обем е невъзможно да Ви я предоставим на какъвто и да е носител. За целта Ви каним тук в ДКС, където бихте могъл да се запознаете лично с цялата процедура по избора на проект за ремонт и реконструкция на зала „Конгресна”.

По останалите въпроси, свързани с избора на изпълнител на ремонтните дейности, би следвало да получите информация от Община Варна, която е бенефициент на отпуснатите държавни средства.

Маринела Иванова

Техн.сътрудник

Явно ,че за Община Варна темата ДКС е табу .Определено има много пропуски в ремонта на Спортна Зала и цената му и ако това се осветли може би кмета Портних няма да остане много доволен от това .Именни заради това Община Варна наруши закона и не предостави информация за цената по реновирането на спортното съоръжение .А е длъжна да го направи ,все пак говорим за парите на всички нас като данъкоплатци . В разговор днес с Минко Христов разбрахме редица интересни проекти по които той работи в момента : Открит паркинг около цялата зала и закрит такъв за около 800 места ,пълно реновиране на фасадата (смяна на дограма ,плочки и изолация ).Идеи има ,но пари няма .Тук вече едва ли ще можем да разчитаме на правителството ,защото то наля изключително много средства в съоръжението .Тук е вече ролята на Портних да осигури финансиране ,за да може ДКС наистина да се превърне в Европейска зала .Но тук кмета го няма ! Когато нещо зависи от него и то е свързано с даване на пари Портних се крие ,когато обаче става въпрос за усвояване на милиони е пръв ! Ние сме убедени ,че скоро нищо няма да се свърши по ДКС .Няма защото Портних вече обра дивидентите по вътрешният ремонт и темата към момента е изтъркана . ДКС към момента ще е само в тежест на Портних защото последващият и външен ремонт е свързан или с кандидатстване по eвропрограми или финансиране с Общински средства. Все неща които нашият управленец не умее. Като прибавим към това и мълчанието му по темата за изхарчените Държавни и Общински пари съдбата на ДКС в близко бъдеще явно изглежда ясна :отвътре – прилична и отговаряща на много изисквания ,отвън – грозен комунистически рушащ се паметник !

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook