Ресторантьорите дадоха седмица срок за разрешение да отворят отново

January 19th, 2021 | by gino
Ресторантьорите дадоха седмица срок за разрешение да отворят отново
протести
0

Ресторантьорите и собствениците на заведения настояват от 1 февруари да паднат ограниченията и да им бъде официално позволено да работят.

На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването съгласие не е постигнато. Здравните власти предлагат поетапно отваряне – от 18 февруари за дневните заведения, ресторантите и сладкарниците, а нощните заведение и дискотеките от 1 март.   Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение, заяви Ричард Алибегов пред журналисти. Ресторантьорите не приемат и ограничението, предложено от МЗ, за работно време до 22.30 часа и настояват за 23.30 часа. Иначе ресторантьорите са готови да спазват всички мерки за безопасност с отстояние и дезинфекция, които са им предписани от здравните власти.

Днес двете сдружения – Съюз на заведенията в България и Асоциация на заведенията в България – разпространиха и декларация, в която обявяват стачна готовност, ако решението в четвъртък не е в интерес на бранша и не кореспондира с нашите искания.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook