Роби Уилямс за Бургас !……а за Варна-баба Гина от ВИГ ‘’Морски звуци ‘’.

August 8th, 2015 | by vencio1980
Роби Уилямс за Бургас !……а за Варна-баба Гина от ВИГ ‘’Морски звуци ‘’.
ваши репортажи
0

Това беше културната програма на двата морски града за вчера-7.8.2015 г. Ежегодния фестивал Spirit of Burgas, организиран от Община Бургас тази година е поканил редица световни звезди като Роби Уилямс , Kwabs , Stereo MC и др . Докато вчера 35 000 Бургазлии и гостите на града се наслаждаваха на хитовете на световноизвестният изпълнител, а жителите на т.н Морска Столица имаха честта да слушат стари градски песни и шлагери на ВИГ ‘’Морски звуци’’ с г-жа Гинка Панайотова (баба Гина) на сцена Раковина в Морската градина. А уж Варна е Европейска младежка столица за 2017г ? Това олицетворява разликата между двата града в момента, която за наше съжаление е огромна!

robi burgas

Роби Уилямс разтресе Бургас , а баба Гина Варна !
Докато кмета Портних не спира да си рекламира новите саксийски на центъра, Димитър Николов кани световни величия в града си и прави страхотна реклама в целият свят на Бургас. От няколко дни всички хотели в Бургас и областта са пълни, което неминуемо ще се отрази в положителен план на бизнеса в града. Това няма как да не повиши и самочувствието на жителите на град Бургас и респективно да намали това на Варненци. Редно е тук да си зададем въпроса –какво интересно се случва това лято във Варна ? НИЩО ! Цяла България е насочила внимание към Бургас, а за Варна все по-рядко се използва изтърканото наименование ‘’Морска столица’’ .Ние вече сме просто ‘’Морския град ‘’. Наименованието ‘’Морска столица ‘’ е вече за Бургас , защото града вчера наистина беше една ‘’Морска столица’’. И не само това ! Бургас вчера беше една Европейска морска столица, докато село Варна подскачаше около новите шадраванчета на центъра. Бургас не подскача на шадравани , павета и саксийки …. те си ги имат отдавна и са им много по-хубави от нашите . Бургас скача на хитовете на Роби Уилямс !
Така ще е докато не спираме да лайкваме платените посланията на кмета Портних за саксийките на центъра и кривите павенца по него. Така ще е докато не започнем да изискваме неща от Портних, отговарящи на името положението на нашият град . Докато се радваме на малките неща , ще сме и малък град! А вчера Варна в сравнение с Бургас беше един малък град , една провинция!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook