Румъния взема също F16 от Португалия, но на два пъти по-ниска цена от България!!

July 28th, 2016 | by vencio1980
Румъния взема също F16  от Португалия, но на два пъти по-ниска цена от България!!
горещи теми
0

Румъния ще плати около 600 милиона долара  за 12 самолета Ф-16 втора ръка, които ще купи от Португалия! Подобна оферта има и към България, но тя само е подобна за самолетите. Средната цена за Румънците излиза около 50 $ млн. за самолет, докато България ще плати за бройка около 110$ млн. Очаква изпълнението по сделката да започне в началото на 2017г. През октомври 2013 г. Букурещ закупи още 12 изтребителя от излишъците на португалските ВВС, като стойността на сделката, включваща и модернизация на самолетите, беше отново около 600 милион долара. Шест от тези самолети вече са доработени и румънски пилоти се обучават на тях в Португалия.

Въпреки явно по-добрата оферта която получават, в Румъния не спира унижожителните критики към министърът на отбраната Михнеа Моточ. Северните ни съседи са на мнение ,че сделката която е договорил министъра е меко казано ” не добра” за Румъния. Някой румънски медии даже излязаха с  подигравателни заглавия  ”Може би ще имаме късмет и България ще ни изпревари за самолетите Ф-16 от Португалия ” , надявайки се ,че по този начин Румънския народ няма да плати тази неизгодна сделка.

Какво да кажем тогава ние в България, след като трябва да платим двойно по-висока цена за същите самолети. Какво точно са договаряли от МО, след като Румъния за 12 самолета ще плати по-малко ,отколкото ние за 8 ! Крайно корумпираните румънски политици договарят двойно по-ниски цени от нашите” честни министри ”!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook