След Меркел и Макрон отиде на крака при Путин

May 25th, 2018 | by gino
След Меркел и Макрон отиде на крака при Путин
горещи теми
0

Руският президент Владимир Путин посрещна френския си колега Еманюел Макрон и съпругата му Брижит в бляскавия Константиновски дворец в Стрелна, югозападно от Санкт Петербург, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Първото посещение на френския президент в Русия ще продължи два дни. То ще участва в Петербургския международния икономически форум.

Придружаван от внушителна бизнес делегация, френският президент ще покаже волята си да продължи да прави бизнес с Русия въпреки твърде обтегнатите отношения, без обаче да отбягва трудните теми, отбелязва агенцията.

“Независимо дали става дума за Украйна, Близкия изток, иранската криза или ситуацията в Сирия, или за начина, по който се отнасяме към модерния мултилатерализъм, аз мисля, че трябва да работим заедно за общи инициативи”, каза Макрон в началото на срещата с Путин.

“Отношенията ни се развиват въпреки трудностите”, подчерта Путин и добави, че двамата ще разискват “ключови международни въпроси, чието решаване е в интерес и на Франция, и на Русия”.

offnews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook