СРАМ ЗА ПОРТНИХ! БЛИЗО 30% OT ВАРНЕНЦИ ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ!

September 17th, 2016 | by vencio1980
СРАМ ЗА ПОРТНИХ! БЛИЗО 30% OT ВАРНЕНЦИ ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ!
градска инфраструктура
0

Излезе изключително неприятна статистика за град Варна. Три години след началото на управлението на Портних,  заемаме ”престижното” второ място в класацията по бедност на населението в страната, показват данните на Националния статистически институт. Най-висок относителен дял на бедните има в областите Шумен – 30.6%, след това е т.н ”Морска столица ”  Варна с  27.8%. Цифрите показват и предстояща възможност за атакуване на първото място, а това е съвсем нормално като се има предвид модела на управление на град Варна . Никаква грижа за работните места , а само саксии, фонтани и китки .

В класацията след това се нареждат  Пазарджик – 27.5%. Най-нисък е относителният дял на бедните в областите Кюстендил – 11.0%, Силистра – 11.3%, и Габрово – 13.0%.

Припомняме, че праг на бедност в България е 325,83 лв. среден доход на човек . Това означава, че повече от 1/4 от населението на Варна живее с под толкова пари на месец. Статистиката е жестока към нашия град и показва неговата  загубена функция като притегателен център за хора от цялата страна. Няма как един град да е бъдеще за младите хора, в който близо 30 % от населението е бедно! Управлението през последните години , което е свързано само с украсяването на града, а не с намирането на нови инвестиции и работни места, води до тази лоша статистика.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook