СРАМ! ОСТАВИХМЕ БОЙКО НАЙ-БЕДЕН СРЕД ПРЕМИЕРИТЕ В ЕВРОПА!

January 9th, 2017 | by vencio1980
СРАМ! ОСТАВИХМЕ БОЙКО НАЙ-БЕДЕН СРЕД ПРЕМИЕРИТЕ В ЕВРОПА!
горещи теми
0

Горкият ни премиер Бойко Борисов попадна в дъното на една класация за доходите на премиерите в Европа……или поне в класацията за официалните приходи. Българският премиер взима най-малката заплата сред колегите си в ЕС . Това е голям срам за целият Български народ, който е оставил незаменимият си и безалтернативен политик на това позорно последно място :) С най-голям годишен брутен доход в ЕС е Ангела Меркел. Тя съвместява постовете на депутат и канцлер срещу 325 955 евро, или 8 пъти средния БВП в Германия (41 444 евро). Българският министър-председател е с най-ниската премиерска заплата в ЕС – 28 386 евро, което е с около 12 пъти по-малко от баба Меркел. Това значи ,че Бойко трябва да работи точно една година , за да стигне стандарта на заплащане на Меркел за един месец. Това е недопустимо :)…..Бойко не го заслужава !

Не само това, Бойко е най-беден и от всички представители в кабинета му. Там отново е на последно място с най-малко спестявания . Той има скромните 29 300 лв. от заплата.

Подобно незавидно положение заемат и милите ни БГ депутати.Те също са на дъното на класацията ……малко над румънските си колеги. Не така стоят нещата по съотношение между брутен годишен доход на депутат и БВП на глава от населението. По този показател положението на българските парламентаристи не изглежда толкова окаяно – България е на пето място (след Италия, Гърция, Хърватия и Австрия). Местните депутати вземат 2,71 повече от средния БВП – 6748 евро на глава от населението, най-ниският в ЕС. За румънските депутати това съотношение е 1,67 при БВП от 8570 евро БВП на глава от населението.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook