СРАМ ! СПОРЕД БОРИСОВ СМЕ ОЩЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА!

September 25th, 2018 | by vencio1980
СРАМ ! СПОРЕД БОРИСОВ СМЕ ОЩЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА!
горещи теми
0

4-минутната реч на премиера Бойко Борисов по време на Срещата на върха за мира е изпъстрена с клишета, най-често от времето на „развития социализъм“ у нас. Крадена ли е речта от аналогична преди 30 г. и защо премиерът твърди, че живее в НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?!

Крайно неприятно министър-председателят не спря да се движи, да мърда ненужно рамене и да пристъпва нервно от крак на крак, изнервяйки с движенията и несигурността си и слушателите си.

Не трябва да се пропусне в отбелязването и нетипичния, не на място, поздрав „а ла старшинката“, с козируване към президиума, какъвто със сигурност присъстващите виждат сефте и за последно.

Форумът, посветен на 100 годишнината на рождението на Нелсън Мандела, се проведе в централата на ООН вчера.В 240 секунди премиерът употреби внушително количество клишета, познати на по-възрастните от нас като лозунги на БКП. Някои от тях – по няколко пъти, поради очевидния лексикален недоимък на написалия речта му. Най-любимо сред изчерпаните от съдържание поради безсмислената си употреба понятие е „устойчив растеж“.

Въпросът е какво интересно, различно и лично сподели Бойко Борисов пред ООН? Е, преименува Нелсън Мандела на Нелсън МАНДЕЛ !Без претенции за експертно ниво, участието на Бойко Борисов във форум на ООН, видимо не е предшествано от съответната подготовка. Той и екипът му вероятно са разчитали на вродената му “харизма, интелект и обаяние”, сред овчият им  електорат в България.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook