СРЕЩУ БОЙКО НЕ ПИШИ, ЧЕ ЗАТВОР ЩЕ ВИДИШ ТИ!

September 2nd, 2016 | by vencio1980
СРЕЩУ БОЙКО НЕ ПИШИ, ЧЕ ЗАТВОР ЩЕ ВИДИШ ТИ!
ваши репортажи
0

Полицията в Благоевград арестува бизнесмена Методи Бачев, шеф на  строителна фирма “Агромах”, за изречени думи по адрес на премиера Бойко Борисов. На кукерски събор в симитлийското с. Черниче преди две седмици Бачев взел микрофона и казал, че “кметът на Симитли е е**л Бойко Борисов”….. ОК, до тук да кажем ,че има някакво основание за действие на правоохранителните органи. Основание,даже е силно казано , тъй-като самият Б.Б не е подал частна тъжба до прокуратурата. А престъпления като обида и клевета, са от частен характер и наказателно преследване към извършителя може да започне само след подаване на жалба, в случая от премиера. Той пък, без привидно притеснение, заяви в ефира на БТВ ,че не се интересува от ”пиянски приказки”. Странното е как потърпевшия не се интересува от случая, а цялата полиция и прокуратура веднага се захвана за работа.

Покрай този, случай някак си незабелязано останаха и репресивните действия на Държавата спрямо собственика на сайта Pirinsko.com – Иван Хамбарджийски. Той също беше арестуван от полицията! Той пък за какво ? Сайтът просто пуска видео на трето лице, което твърди нещо за Б.Б.  Иван Хамбарджийски не е изразил никакво лично мнение за Б.Б, а просто предава думи на друго лице за него.

Действията на Държавата , срещу собственика на сайта са с назидателен характер.  Целта е да се наложи пълен контрол върху опозиционните медии и сайтове. Тук вече не говорим за свободна Държава, а за ТИРАНИЯ ! Държавата и гражданското общество винаги са били естестени противници, но когато посегнеш над свободата на изразяване на всеки един човек , ти вече не си Държава, а ТИРАНИН !

Още от 2010 год. Б.Б иска да сведе до минимум съпротивителните сили на гражданското общество и каквато и да е била критика към неговото управление. Но докато до сега се говореше само за контрол и опит за въздействие върху опозиционно настроените медии и граждани, вече буквално говорим за опит за саморазправа на всеки дръзнал да напише нещо против управляващите. Появилите се в последните години стотици електрони медии не са само средство за масово осведомяване, а и средство за подготвяне, формиране, насочване и изразяване на общественото мнение. Това обяснява и стремежа на физкултурника и пожарникаря да ги контролират и регулират .

Без да подбира средства и с особена енергия, Пожарникаря успя да отслаби гражданското общество, да подкопае независимостта на медиите, да потисне всяка опозиция и да подплаши повечето хора, че не трябва да подкрепят критиците на правителството. За по-голямата част от медиите положението е – наведена глава пред Бойковата ”демокрация”, е спасителната ситуация!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook