Стадион “ТИЧА” ще бъде ремонтиран

August 15th, 2015 | by gino
Стадион “ТИЧА” ще бъде ремонтиран
горещи теми
0

Днес по повод празника на града на посещение във Варна е Бойко Борисов. На нарочна пресконференция премиерът изненада приятно варненци и всички любители на футбола с новината, че държавата ще отпусне пари за смяна на тревната настилка и за изграждане на модерно осветление на стадион “Тича”.

“Средствата ще се направят като обществена поръчка, която се води на областния управител, но стадионът ще има най-добрата тревна настилка и най-доброто осветление, за да могат футболистите да тренират нормално”, заяви министър-председателя Бойко Борисов. Той разкри, че за ремонта на съоръжението са лобирали министърът на спорта Красен Кралев и финансовият му колега Владислав Горанов. На всички прави впечетление “пропускането” на името на Иван Портних в думите на Премиера.

Напомняме, че стадион “Тича” все още е държавна собственост и е отдаден на концесия на ПФК “Черно море”чиито собственик е холдинга “Химимпорт”АД. Собствеността на съоръжението беше основната причина собственика на отбора да не може да финансира ремонта му. Дали ремонтирането на стадион “Тича” обаче не означава, че проекта за градски стадион “Варна” няма да бъде реализиран скоро? Другият въпрос е дали другият варненски отбор би получил макар и минимална подкрепа?

stadion2

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook