Съдът подпука Портних за статута на крайбрежната алея!

October 21st, 2016 | by vencio1980
Съдът  подпука Портних за статута на крайбрежната алея!
градска инфраструктура
0

Мълчанието на Портних по редица казуси в крада ,вече не се харесва и на съдебната власт. Административният съд отмени мълчалив отказ на кмета на Варна да се произнесе по жалба на „Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията“ (СОПА). Въпреки това, се очаква кмета да прояви пословичната си наглост и да обжалва !

Заявлението, подадено от организацията, е свързано с предоставяне на обществена информация за статута „пешеходна зона“ на крайбрежната алея „Кап. Георги Георгиев“.

Според съда мълчаливият отказ за произнасяне е незаконосъобразен и затова той го отменя, като връща преписката на кмета за произнасяне по посоченото заявление.

Портних е отказал да изясни предназначението и собствеността на кръговото движение пред бившата калолечебница на крайбрежната алея. На мястото на здравното заведение с близо вековна история концесионерът на градските плажове това лято отвори ресторант „Кални бани“.

Въпреки че движението на автомобили по алеята е ограничено, на концесионерите бяха предоставени 25 пропуска. Сновящите коли с клиенти на баровете и дискотеките край плажа нощем обаче са много повече от тази бройка.
Още през юни СОПА е поискало информация от кмета за собствеността на асфалтовата площадка пред заведението и съседните й имоти, инициирането и съгласуването на разрешението за строеж, както и за източника и размера на изразходваните средства. След като не е получило никакъв отговор, сдружението е завело жалба в съда.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook