Тази вечер Варна излиза на протест под надслов “Да си върнем държавата от силовите групировки – МВР и СИК”

September 20th, 2020 | by gino
Тази вечер Варна излиза на протест под надслов “Да си върнем държавата от силовите групировки – МВР и СИК”
протести
0
Тази вечер от 18 и 30 часа до палатковия лагер да Община Варна ще има протест под надслов “Да си върнем държавата от силовите групировки – МВР и СИК”.  Протестът се организира от Демократична България-Варна,  и ДСБ-Варна. Ето и обръщанието на организаторите:
****** Тръгвайте си! Веднага!!! ******
Вчера във Варна шествието набра нова сила и протече без абсолютно никаква ескалация при очеизвадното отсъствие на полиция.
За сметка на това последните в София употребиха абсолютно несъразмермна сила спрямо протеста. Провокатори се появиха за пореден път, и за пореден път полицията използва повода за да се разправи с мирно протестиращи.
Страхливият ни премиер борисов се скри като малка стахлива мишка, докато прегази с лекота граници, установени още от оставката на Петър Младенов. Този път не дойдоха танковете, а тежко въоръжена жандармерия, блокиране с тежка тахника и включване на несъразмерни действия като масово пръскане с лютив спрей, побой над мирно протестиращи и допускане на провокатори.
Това по никакъв начин няма да ни възпре да продължим тази битка до пълна победа над мафията, която в момента си има държава.
ЗАТОВА
Днес е по-важно от всякога да покажем, че не сме пречупени и да се съберем още повече хора от вчера.
.
.
.
****** Тръгвайте си! Веднага!!! ******
Напомняме отново защо сме тук и какво искаме:
На всички е ясно как управляващите са се вкопчили във властта, печелят време и са готови на всичко, за да не подадат оставка.
Не приемаме подмяната, която Борисов се опитва да лансира като „рестарт“ на системата. Никакви фалшиви маневри, ангажиращи парламента с приемане на „Борисовската конституция“ и свикване на ВНС, не могат да отклонят свободните граждани от основните искания на протеста.
Настояваме за разпускане на парламента и предсрочни избори. Призоваваме нашите членовете и симпатизанти да се включат в протестните действия в София и в страната.
Оставка на правителството на Борисов!
Оставка на Гешев!
Свободни и честни избори!
****** Тръгвайте си! Веднага!!! ******

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook