Таксиметровите шофьори излизат днес на протест

December 15th, 2020 | by gino
Таксиметровите шофьори излизат днес на протест
протести
0

Днес от 12 часа таксиметровите шофьори от цялата страна излизат на протест! Те ще се съберат пред общините в страната, а в София протестът ще започне с три лъча от различни точки на града, които ще се съберат пред Столичната община.

Превозвачите настояват за актуализация на цените на услугата “Таксиметров превоз”, за отпадане на патентния данък за следващата година, приравняване на дейността им към градския транспорт и премахване на мобилните приложения за споделено пътуване. И още – годишният технически преглед на автомобилите да важи за една година и да бъдат оборудвани с паник бутон.

“Условията, които бяхме поставили тогава на властимащите, към настоящия момент нямаме нито вест, нито кост. Таксиметровите услуги са в плачевно състояние. Загубата на оборот при нас е между 70 и 80% през деня и 90% почти през нощта. Ние сме изправени на ръба. Има голяма част от нас не само да загубят работата си, а да загубят и собствеността, която в 60% от случаите е собственост на лизинговите компании.” – заяви пред БНТ Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook