УСТРОЙСТВОТО НЕ ФУНКЦИОНИРА! ОБЩИНА ВАРНА СЪЩО!

August 9th, 2017 | by vencio1980
УСТРОЙСТВОТО НЕ ФУНКЦИОНИРА! ОБЩИНА ВАРНА СЪЩО!
градска инфраструктура
0

Представяте ли си да я докарате дотам, че в жегата, настанила се трайно във Варна, да предпочетете да вървите пеш, отколкото да се качите в автобус №148? Звучи нелепо, но е факт. Пък и, честно казано, вън може да е жега, но поне е свеж въздухът, докато във въпросното возило е пак жега, даже по-нетърпима, а за въздуха… по-добре да не говорим.

Q1Q2Q3

 

 

За факта, че повечето от допотопните автобуси не са виждали климатици, сме наясно кой е отговорен. Явно от фирма “Градски Транспорт” очевидно си мислят, че варненци са много издръжливи на висока температура и нямат нужда от охлаждане през лятото. А може просто да се грижат за здравето ни – всеизвестно е колко вредни са климатиците. Към всичките тези ”екстри ” е добре да прибавим и липсата на автомати за продажба на билети, а също и табла, които трябва да информират в реално време за разписанието.

Да, това е реалната ситуация в един от градските автобуси на Варна. Като прибавим към това,че става въпрос за една от най-натоварените линии, нещата изглеждат депресиращо. И всичко това на фона на широко рекламираният проект на кмета –Интегриран градски транспорт на стойност 115 милиона лева! Това е най-голямият проект за Варна и официално вече е приключил.Той включва 70 нови автобуса, ремонта на централни пътни артерии, строителството на велоалеи, поставянето на автомати за продажба на билети и разработването на система за трафик-информация в реално време.

Сухите факти за чиновника, който не се вози на автобус са това. Според Портних проекта е ОК! Неговата паралелна реалност е това, за което ”правилно ” са усвоени  средствата около споменатият проект. Истината за варненци е по-различна, а тя е един мини кошмар в половината автобуси във Варна. „Интегриран градски транспорт на Варна“ е напът да се превърне в един от най-красноречивите примери за безотговорно и неефективно харчене на парите на европейските данъкоплатци.

Q1

Но ”устройството временно не функционира” г-н Портних! Не функционира така, както не функционира и управляваната от Вас община!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook