Утре 5 август – ден на събития пред Община Варна / обновена /

August 4th, 2015 | by gino
Утре 5 август – ден на събития пред Община Варна / обновена /
горещи теми
0

Утре 5 август определено няма да е спокоен ден за общинската администрация. Още от сутринта пред сградата на Община Варна са насрочени цели три събития. И трите са организирани поне от седмица и ние сме ги публикували в раздел “Протести”.

11750035_1016400565059567_1675662457_o

Първото събитие е от 8.30ч. пред сградата на Община Варна и ще се проведе под надслов: “ДА СПАСИМ ЖК ЧАЙКА! ДА УПРАЖНИМ ГРАЖДАНСКИТЕ СИ ПРАВА”. За пореден път жителите на квартал “Чайка” ще се изправят в защита на своя квартал от въвеждането на новия скандален ПУП. Вече повече от месец се води битката на гражданите срещу общинската администрация. Проведоха се няколко митинга, но засега протестиращите се сблъскват с бездушието и незаинтересоваността на общинската администрация. Единствената надежда остава новоприетият ПУП да бъде отменен. Очаква се утре да се проведе сесия на Общинския съвет, на която протестиращите искат да присъстват и да настояват на именно на тази сесия скандалния ПУП да бъде отменен.  Само преди седмица беше поредния митинг на протестиращите от квартала, но тогава сесия на Общинския съвет нямаше, а Кмета Иван Портних се скри. Утре ще следим нещата и ще направим специален репортаж от мястото на събитието!

11755674_1453281531646948_6122359638267748541_n

Вторият протест ще бъде проведен от 9 часа пред сградата на Община Варна от Сдружението на заведенията в България”. Протестът е срещу повишаване на тротоарното право и липсата на диалог с Общината. Очаква се на събитието да дойдат собственици и работещи от всички заведения на територията на град Варна. Протестиращите ще искат среща с Кмета Иван Портних и започване на диалог с Община Варна за решаване на спорните моменти по отношение на тротоарните такси, които плащат заведенията в града.

vazrajdane

Третото събитие е от 9 ч. пак пред Община Варна. Жителите на квартал Възраждане ще протестират срещу плановете за строителство на блок за бедни. Жителите на квартала възнамеряват да  изкажат своето недоволство и като се включат в сесията на Общинския съвет . Парцелът, на който се предвижда изграждане на 253 апартамента, се намира във Възраждане 2, между бул. „Република”, бул. „Трети март”, блок 34 и блок 33.  Строежът на мини-комплекса е част от Плана на Община Варна за интегриране на българските граждани от ромски произход.

Освен тези официално обявени събития се очакват и евентуални протести на служители на “Транстриумф” и на жителите на квартал “Изгрев” във връзка с проблема с водоснабдяването на квартала. В последно време все по-често ставаме свидетели на такива събития пред Община Варна. Въпреки агресивната, непрекъсваща и тотална медийна кампания на Кмета Иван Портних голяма част от варненци не забелязват проблемите на града да бъдат решавани. Явно само с асфалт и цветенца голям напредък на градът ни не се очертава.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook