Фандъкова ще изхарчи 10 млн лв за подмяна с ламинат на каменната настилка на фасадата на Театър София

September 9th, 2021 | by gino
Фандъкова ще изхарчи 10 млн лв за подмяна с ламинат на каменната настилка на фасадата на Театър София
градска инфраструктура
0
Общината възнамерява да ремонтира Театър София за 10 млн. лв. като замени варовика от фасадата с пресован ламинат /HPL/!
🐞 Управляващите София не спират да ни изумяват със скъпите си ремонти, които съсипват емблематични сгради и пространства. Този път на прицел е сградата на Театър София в парка Заимов, построена през 1979г., характерна с каменната пластика по фасадите си. Йорданка Фандъкова и трупата ѝ от ГЕРБ планират да премахнат трайната и красива каменна облицовка от фасадата на сградата и да я заменят с HPL плоскости (high pressure laminate), което в буквален превод означава – високо пресован ламинат.
⁉️ Ремонт на най-големия общински театър в столицата, който за 10 млн. лв. ще премахне красивата каменна облицовка, за да се сложи катрон, който на петата година да се разпадне!?
⁉️ Г-жо Фандъкова, може ли да усвоявате милиони без непременно да съсипете всичко построено преди вас? Можете ли да имате поне малко уважение върху различните автентични архитектурни стилове и пластове, които правят София толкова красива и многообразна? Може ли да се спре най-сетне с тази гербаджийска естетика!
🛑 От Спаси София настояваме обществената поръчка да бъде прекратена, а проектът преработен, така че да се запази автентичният вид на сградата! Подобен тип „проекти“ са доказано вредни за града, културата и хората, защото вместо да подобряват средата, която обитаваме свички ние, те я обезличават и съсипват.
241654900_3020260564925271_6760249871616946122_n

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook