Хидрострой АД лапна Водстрой 98 на Пеевски!

May 27th, 2016 | by vencio1980
Хидрострой АД лапна Водстрой 98 на Пеевски!
градска инфраструктура
0

Варненските строители от “Хидрострой” купиха и свързваното с депутата от ДПС Делян Пеевски дружество “Водстрой 98″. Подробности за сделката засега няма.

Двете компании печелят основен дял от обществените поръчки за инфраструктура в България и изпълняват общи обекти – Северната скоростна тангента, ремонт на жп участъци и др. По данни на “Капитал” приходите на “Водстрой 98″ за 2015 г. са 292 млн. лв., отчитайки ръст на годишна база от над 80%. Приходите на “Хидрострой” за миналата година са над 214 млн. лв. и също бележат внушителен ръст – 75.75%.

В борда на директорите на варненската компания са братята Велико и Иван Желеви и управителят Николай Пашов. Велико Желев е бивш директор на пътната агенция по времето на НДСВ. По информация на в. “Стандарт” Желев ще развива потенциала на “Водстрой 98″ след приключването на сделката.

Интересен а факта свързан с отстъплението на депутата Пеевски от позициите му във всеки един отрасъл в България. Докато преди 2-3 години Пеевски беше изключително агресивен и купуваше почти всичко в страната, сега е преминал към тотална разпродажба на имуществото си. Липсата на каквато и да е информация обаче за параметрите по всички сделки свързани с него води до един логичен въпрос. Разпродажба или преразпределение се получава в момента ?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook