Хидрострой: Ремонтът на моста включва усилване на греди, подсилване на плочи, изливане на нов бетон и хидроизолации!

June 21st, 2016 | by vencio1980
Хидрострой: Ремонтът на моста включва усилване на греди, подсилване на плочи, изливане на нов бетон и хидроизолации!
градска инфраструктура
0

Дни след като беше открит тържествено ремонтирания участък на аспарухов мост , се видя какво всъщност е ”ремонтирано” в основите му. Освен асфалта който се изля и евентуално нова хидроизолация, няма никакви други следи от конструктивно укрепване на съоръжението. Припомняме ви ,че началото на ремонта на участъка от 500 метра бе даден преди около 2 месеца и официално ЗАВЪРШЕН преди няколко дни . Всичко това струваше на данъкоплатеца около 5 млн.лева !

Близо двумесечния ремонт беше рекламиран като цялостен и именно за това се  получи това забавяне. Varnahot.com  няма да прави повече догадки за това какво е ремонтирано и какво обещано. Поместваме само интервю на Николай Пашов от Хидрострой , дадено на 19.4.2016 год. пред Дарик за това какво точно ще се ремонтира за тези два месеца. Нека всеки да си направи извода има ли разминаване между думи и реално свършена работа:

”От построяването на моста досега в ремонтирания участък е била подменена само асфалтовата настилка. Укрепването на конструкцията ще включва усилване на греди, подсилване на плочи, изливане на нов бетон и хидроизолации, след което ще бъдат сменени парапетите и положен новият асфалт.

osnowi

 

 

 

 

 

osnowi 2

 

 

 

 

 

Това да ви приличат на усилване на греди, подсилване на плочи ? :)

 

По-нататък Пашов продължава :

”Направена е нужната организация за дву- и трисменен режим на работа, когато има възможност. Ще се работи и нощем, ако технологиите позволяват, увери Пашов. Той уточни, че има видове дейности, които се изпълняват в определена последователност и се изисква време между различните дейности. Затова и ще има периоди, в които няма да се виждат работници.

Когато се излее бетонната плоча на моста например ще трябва да се изчака 14 дни, за да набере бетонът якост и да се постигне нужният процент влага, преди полагане на хидроизолацията. Ще се направи обаче всичко възможно да се намали този срок, с помощта на подобрители за бетоновите смеси. ”

osnowi 3

 

 

 

 

 

Това да ви прилича на нова плоча ? :)

 

Цялото интервю можете да прочетете тук:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1568943

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook