ЦЕЦКА ПАК НА ЛИНИЯ! СТАВА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО!

May 3rd, 2017 | by vencio1980
ЦЕЦКА ПАК НА ЛИНИЯ! СТАВА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО!
горещи теми
0

Няма отърване от Цецка Цачева! Госпожата, чиито вечери надхвърлят  ” скромните ” 2000-3000 лв. става министър на правосъдието в новото правителство на Борисов 3. След като остана зад борда и не влезе в парламента, сега Цецка се уреди с пост като министър. Очаква се дори Цецка да вземе и вицепремиерското място в бъдещият кабинет.

Ето и пълния състав на кабинета, който предстои утре да бъде одобрен от Народното събрание и да положи клетва.

Министър-председател – Бойко Борисов

Министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 – Лиляна Павлова

Министър на финансите – Владислав Горанов, който запазва поста си от предишния кабинет. В първия управленски екип на Борисов беше зам.-министър на финансите.

Министър на икономиката – Емил Караниколов – изпълнителен директор на Агенцията за приватизация, предложен от “Атака”.

Министър на труда и социалната политика – Бисер Петков, досега управител на Националния осигурителен институт от 2011 г.

Министър на външните работи – Екатерина Захариева, бивш министър на правосъдието във втория кабинет на ГЕРБ.

Министър на вътрешните работи – Валентин Радев, депутат от ГЕРБ и бивш зам.-министър на отбраната в първия мандат на Борисов.

Министър на отбраната – Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

Министър на образованието и науката – Красимир Вълчев, дългогодишен главен секретар на Министерството на образованието.

Министър на здравеопазването – Генерал–майор проф. Николай Петров, началник на Военномедицинска академия.

Министър на околната среда и водите – Нено Димов. Димов бе заместник на Евдокия Манева в ресорното министерство в правителството на Иван Костов.

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков, който беше заместник на Лиляна Павлова в министерството предния мандат.

Министър на земеделието и храните – Румен Порожанов. Той беше директор на Държавен фонд “Земеделие” от 2011 до август 2013 г., министър на финансите в служебното правителство на Георги Близнашки.

Министър на транспорта, информационни технологии и съобщения – Ивайло Московски. Беше на същия пост и в двете предишни министерства на Борисов.

Министър на енергетиката – Теменужка Петкова. Беше заместник-министър на финансите в служебният кабинет “Близнашки” (2014 г.), след което бе избрана за министър на енергетиката в кабинета “Борисов II”.

Министър на туризма – Николина Ангелкова. Тя беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Близнашки и бе избрана за министър на туризма във второто правителство “Борисов”.

Министър на културата – Боил Банов, който беше ресорен зам.-министър в служебното правителство на Георги Близнашки и остана на поста и във втория кабинет “Борисов”.

Министър на младежта и спорта – Красен Кралев. Той заемаше същия пост през предишния кабинет на ГЕРБ.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook