ЦИПРАС ПОКАЗА НА БОРИСОВ КАКВО ЗНАЧИ ПОЛИТИКА !

December 8th, 2018 | by vencio1980
ЦИПРАС ПОКАЗА НА БОРИСОВ КАКВО ЗНАЧИ ПОЛИТИКА !
горещи теми
0

Гърците са хитри, отстояват си интереса ! Поредното доказателство за това е и визитата на Ципрас в Москва! Използвайки безхаберието на България за ”Турски поток” и виждайки възможността на Гърция в така създалата се ситуация, Ципрас веднага намигна на Путин. Хитрият гръцки политик излетя мигновено към Москва и постави като  основен акцент  в срещата маршрутът на “Турски поток”, да е през гръцка територия, не през българска.

Ципрас загря обстановката още преди няколко месеца, като поздрави стопанина на Кремъл с неговото преизбиране на поста президент. Нещо, което пожарникаря от Банкя не направи ! Месец преди да замине за Русия, Ципрас продължи да изглажда неравностите между Атина и Москва, заявявайки твърд курс към възстановяването на отношенията след кризата от лятото. Започналото затопляне  беше последвано и с оставката на външния министър Никос Кодзиас, който провеждаше твърд курс спрямо Москва. Преди визитата си в Русия, гръцкият премиер заяви , че Атина е направила стратегически избор да разшири руско-гръцките отношения и да укрепи близкото приятелство между двата народа.

Гърция за пореден път доказа, че е Държава. Вече близо 40 години, гърците умело използват доверчивите европейци,които и дават пари. Парите изсипани през всичките тези години в южната ни съседка са сигурно стотици пъти повече от тези в България. Въпреки това, Гърците не се придържат към общата Европейска позиция за Русия, а имат собствена такава. България се радва на малкото което и се подхвърля и загърбва всякакви нейни интереси. Гърците обаче не са така . Те си имат Държава !

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook