Шумен с уникална спортна зала до 2 години!

June 17th, 2016 | by vencio1980
Шумен с уникална спортна зала до 2 години!
градска инфраструктура
0

Поводи за радост и самочувствие имат жителите на един от най-красивите български градове Шумен. Кметът на града Любомир Христов показа идейния проект за новата многофункционална спортна зала на Шумен. Градоначалникът представи проекта  на терена, където ще бъде изградена “Арена Шумен” – бившите казарми на Пети полк. Освен, че ще бъде построена новата зала, и целият район ще бъде обновен напълно .

arena shumen

 

 

 

 

 

 

 

 

Залата ще бъде с около 2500 седящи места , а игрището ще позволява тя да се използва за различни видове спорт, като баскетбол, волейбол, хандбал и др. Залата ще се използва не само за спорт, а и за други – например културни мероприятия. В нея ще има тренировъчни зали, фитнес зала, помещения за хранене и конферентна зала и места за медиите.

arena shumen 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Залата ще е в централната част на терена на Пети полк. Около залата ще има паркинг, открити игрища, зелени площи. Кметът заяви ,че вече е изпратено писмо до Министерски съвет , който ще гласува да бъдат отпуснати 8-те милиона лева необходими за цялостното завършване на залата. Срокът за изпълнение е 2 години. Пожелаваме успех на кмета на Шумен в хубавото начинание с което се е заел. Бихме искали също така г-н Христов да обясни на г-н Портних как строи зала с 8 млн.лева, а колегата му прави вътрешен ремонт ”само” за 24 млн. Примера на Шумен не е единствен. Подобно строителство е и залата в Ботевград , която излезе малко над 7.5 млн.лева.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook