Беше ли жертван Пеевски, за да спасят кожите Борисов и Гешев?

June 3rd, 2021 | by gino
Беше ли жертван Пеевски, за да спасят кожите Борисов и Гешев?
горещи теми
0

Това, че Делян Пеевски е влиятелен медиен магнат и олигарх със съмнителен бизнес се знае от години, но вчера това вече бе заявено официално и от правителството на САЩ. По интересното в случая обаче е, че в изявлението на американското правителство се споменава и за подкупен политически лидер без да се споменава името му. През последните 12 години само един политически лидер бе на властова позиция, така че не е трудно да се предположи кой е той.

Докато Борисов отървава кожата засега, то положението на главния прокурор Иван Гешев изобщо не е розово. Ако започне реално разследване на своя благодетел Пеевски, то не се знае какви ще са последствията за него. Ако пък не предприеме нищо, то това ще са сериозни аргументи за отстраняването му.

Днес станахме свидетели на нещо немислимо доскоро – прокуратурата ще започне разследване на Делян Пеевски. Същият Пеевски, за който Иван Гешев остана сляп при разследването на грабежа на КТБ, за скандалната приватизация на Булгартабак и множеството сигнали за контрабанда през годините.

Въпрос на време е да разберем дали това разследване е Пунта Мара или Пеевски беше жертван, за да спасят кожите Борисов и Гешев.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook